2014. április 2., szerda

Medvehagymás csípős-petrezselymes tészta nyers paradicsommal




Az a tészta ugyanúgy készült, mint a már leírt csípős-petrezselymes, csak fokhagyma helyett olajban eltett aprított medvehagyma került bele.
Hozzávalók: 2 hegyes erős paprika, nagy csokor petrezselyemzöld, 3 púpos evőkanál olajban eltett aprított medvehagyma, pici só, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, löttyintésnyi olaj, fél kg Durillo durum tészta, 3-4 paradicsom felkockázva.

A tésztát megfőztem (Zepter módszerrel, újraforrás után 6-7 perc alatt, lefedve, takarékon). Közben a felkarikázott paprikát, apróra vágott petrezselyemzöldet és még apróbbra vagdalt medvehagymát nagy serpenyőben pici sóval ízesítve pár pillanat alatt megpirítottam, aztán a tésztát hozzáöntöttem, jól elkevertem és tálalhattam a cukkinikrémleves után.
A tányéron nyers, picit megsózott paradicsomot tettünk rá sajt helyett.
A szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idő.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése