2016. október 5., szerda

Banános-almás-csokis muffin


Már megint egy muffin, pedig az előző nagy adag almás még csak tegnapelőtt fogyott el. De olyan nagy sikere van, hogy megint nekifogtam. Most két jó érett banánnal, 2 almával és 6 deka étcsokival készült, ebből az adagból 20 db nagyon finom muffin lett.
A receptet innen néztem ki, - köszönet érte - , ott almás-banános-datolyás fahéjas, de nekem nem volt itthon datolyám, ezért kerültek csokidarabok bele. Az elkészítés menetén is változtattam kicsit, ezt is úgy készítettem el, ahogy a muffinokat szoktam.

Hozzávalók: 
Száraz anyagok:
2,5 bögre finom liszt, 1 cs. sütőpor,1 teáskanál őrölt fahéj, 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
Nedves anyagok:
2 db tojás, 1 bögre cukor, 2 teáskanál vaníliás cukor, 15 dkg olvasztott margarin, 2 db érett, pépesre tört banán
Egyéb:
2 db tisztított alma durvára reszelve, 6 dkg étcsoki darabolva.

  • A száraz anyagokat egy tálban összekevertem
  • A 2 tojást a bögre cukorral, vaníliás cukorral jól elkevertem, beletettem a margarint és a     banánpépet,  azzal is jól kikevertem.
  •  A száraz anyagokat a nedvesekhez adtam, majd belekevertem a reszelt almát és a csokoládé   darabokat.
Az elkészült masszát kapszlival bélelt sütőformába kanalaztam és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 perc alatt készre sütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése