2016. október 26., szerda

Szilvalekváros-csokis muffin

Tovább folytatódik a muffinőrület a konyhámban. Majdnem minden másnap sütök valamilyen muffint. Szuper, mert kevés munkával és kevés alapanyaggal, olcsón tudom csillapítani a család   nasi utáni vágyát. Mostanában a fahéjas-szegfűszeges almás a legmenőbb, de a csokis különféle változatai is rendszeresen előfordulnak nálunk, ahogy az a heti menüből, meg az eddigi receptekből ki is tűnhet. A héten is készült már egy csokis-kókuszos, az Unokákkal sütött csokis muffin receptje alapján, 5 dkg kókuszreszelékkel, meg 2-3 kupica (1-1,5 dl) tejjel felturbózva. Arról nem készült kép, csak simán megettük, de az is isteni volt, amit az is bizonyít, hogy másnapra mind a 18 db elfogyott :).
Ma is egy csokis változatot hoztam, most szilvalekvárral  felturbózva. Szerintem fenomenális. Kicsit több rumaroma jó lett volna bele, de így is isteni, érdemes kipróbálni. A receptet itt találtam, köszönet érte. És megint csak kicsit változtattam rajta :). 
A hozzávalók nálam:
10 dkg margarin  kicsit megolvasztva
15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor
1 tojás, 
2 kupica (kb. 1 dl) tej
1 kávéskanál őrölt fahéj, 1/2 kávéskanál szegfűszeg
1 evőkanál rumaroma (legalább a duplája jobb lett volna)
2 evőkanál kakaópor
18 dkg finom liszt
fél csomag sütőpor
3 púpos evőkanál szilvalekvár
4 dkg tejcsoki
"tölteléknek" 12 teáskanál szilvalekvár
A felsorolt anyagokat szépen sorban összekevertem. Először a puha margarint a cukrokkal, majd belekevertem a tojást, a tejet, fűszereket, kakaóport, lisztet. sütőport. Túl sűrűnek találtam a tésztát, ezért szilvalekvárral lazítottam kicsit, majd az apróra vágott tejcsokit is belekevertem.
Fagyis kanállal 1-1 gombócot adagoltam a kapszlival bélelt muffinformába, aztán a masszába kiskanállal mélyedést csináltam, és egy-egy teáskanál szilvalekvárral megtöltöttem. A  maradék tésztával betakartam a lekvárt és 175 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőben 20 perc alatt készre sütöttem. Kihűlés után kóstoltuk, és nem kellett csalódtunk. Csak egy a baj, hogy ebből csak 12 db lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése