2017. március 19., vasárnap

2017. 11. heti menü

Március 13. hétfő
Angliában élő Középsőmnek ma van a 36. születésnapja. 
Innen is nagyon sok boldogságot kívánok! Isten éltessen sokáig :)



5 éve nyáron, bográcsozás közben, még házunk kertjében



Ezeket ettük a héten:

Hétfő: 
Csonleves tarjacsontból, zöldségekkel, külön főzött cérnametélttel, 
- gyorsfőző fedővel szokásos jelzések után 25-30 perc



Ropogós-fűszeres sültcsirke tepsis krumplival 
(a hús és a krumpli is sóval-borssal, fokhagyma granulátummal, szárított oregánóval és rozmaring porral fűszerezve, a krumpli pici olajjal meglocsolva. Kb. 1 óra alatt sültek meg 175 fokra és légkeverésre állított sütőben) 




Kedd:
Előző napról maradt csontleves cérnametélttel


Apróra vágott leveshúsokból és zöldségekből készült olaszos paradicsommártás tésztával - ízre, mint egy bolognai :) 


Maradék mártással készült melegszendvics


Szerda:
Galambleves öreg galambokból zöldségekkel, eperszalag tésztával - gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 35-40  perc alatt, (4 db félbe vágott öreg galambból, - a májat kivéve belsőségekkel együtt. A galambokat Szüleimtől kaptuk.)


Levesben főtt, párizsiasan (tojáson) átsütött galambok  zöldborsós rizzsel, resztelt galambmájjal (a 4 galamb májából)


Csütörtök:
Bazsalikomos csirkemellcsíkok előző napról maradt zöldborsós rizzsel
(kevés olajon megpárolt fél fej apróra vágott hagyma, csíkokra vágott kb. 50 dkg csirkemellfilé, só és ételízesítő ízlés szerint,  1 teáskanál szárított bazsalikom, 1 evőkanál liszt, annyi víz, hogy megfelelő sűrűségű mártást kapjunk)




Stresszoldó csokirolád,
a szokásos csokitorta recept szerint, a rolád külsejét is a krémmel vontam be.




Péntek:
Dödölle


Szombat:
Csirkeleves hagyományosan főzve, zöldségekkel, cérnametélttel 5 db farrészes csirke felsőcombból


Serpenyős sült csirke felsőcombok és farrészek  margarinos törtkrumplival a levesben előfőzött húsokból



Vasárnap:
Brassói aprópecsenye csirkemellfiléből



Ebéd utáni fotó Bogikával

Almás-sült tökös-mazsolás-cukrozott narancshéjas muffin 24 db
A tésztája, mint az almásé: 10 dkg Rama margarin, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 3 kupica tej, 1 kupica olaj, 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 30 dkg finom liszt, fél csomag sütőpor.
Újabban már nem keverem össze külön a nedves és száraz anyagokat, hanem a felsorolás sorrendjében keverem össze az anyagokat egy kézi habverővel, a végén belekeverem a gyümölcsöket. Most 1 és 1/4 hámozott, feldarabolt almát, egy sütőtök fél sült nyakát szintén feldarabolva, 2-3 evőkanálnyi mazsolát és kb. 1,5-2 evőkanálnyi cukrozott narancshéjat. - Ezeket egy tányéron összekevertem 1 csomag vaníliás cukorral, 1-1 kávéskanál őrölt szegfűszeggel és fahéjjal, meg 1 evőkanál cukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése