2020. szeptember 14., hétfő

Névnapom


Tegnapelőtt, szombaton volt a névnapom. Ebédre isteni mexikói zöldséges és mexikói ízesítésű rizseshúst főztem csirke felsőcomb filével. Olyan finom volt, hogy ebédre mind elfogyott. 

Délelőtt 12 tojásból sütöttem egy tepsi piskótát, amit kihűlés után hosszában ketté vágtam, az egyik felét Anyukámnak (mert Ő is Mária), a másikat itthonra szántam az alkalomra. Most vanília pudingos túrós töltelékkel töltöttem be. (2 cs. vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 6 evőkanál cukor, 5 evőkanál vaníliás cukor felhasználásával sűrű pudingot főztem, teljes kihűlés után fagyasztóban tovább hűtöttem. Amíg hűlt, egészen finom szűrőn áttörtem 25 dkg félzsíros tehéntúrót, majd habosra kevertem 25 dkg puha margarinnal és 2 evőkanál vaníliás cukorral. Ezután összevegyítettem a hideg pudingot a túrós margarinnal  és gépi habverővel jó habos krémmé kevertem.) A krémmel megtöltöttem és bevontam mindkét piskótát. Most csak villával cifráztam meg egy kicsit a tetejüket meg az oldalukat, mert elfogyott a krém. Így is elég mutatós és nagyon finom volt a süti.

A maradék


Délután a fiatalok elmentek Rózsi dédimama (Legkisebbikem Párjának Nagymamája) névnapi köszöntésére, így egyedül maradtam. Mielőtt elindultak, szóba került, hogy elmennek utána megnézni a repülő nap végét, nekem meg eszembe jutott régi nagy  kedvencem, a Hungária  Repülő nap c. száma, gyorsan be is idítottam a gépen. 


Én együtt énekeltem a zenével, Bogikám meg táncolt rá ezerrel. Nagyon cuki volt Ő is imádja a rock and roll-t 😃, mert mostanában néha már hallgatjuk régi kedvenceimet.

Amikor elmentek beindítottam a Hungária Aréna című albumát a gépen és énekeltem ezerrel a régi dalokat. Mondhatom ilyen jó névnapom utoljára talán akkor volt, amikor Apuci még élt. Igaz, egyedül voltam, de így legalább senkit nem zavart a kornyikálásom. 


Táncolni már nem bírtam a zenére, de a régi szövegek úgy jöttek vissza, hogy még magam is meglepődtem. Nagyon jó nap volt. 


2 megjegyzés:

  1. Drága Mária!

    Isten éltessen így utólag is! Nem iratkoztam fel senkihez követőnek, de néhányatokhoz szeretek be-benézni. Kívánom, hogy érezd jól magad mindig.
    Szeretettel
    VToncsi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm ☺! Örülök, hogy be-be nézel hozzám is!

    VálaszTörlés