2023. október 13., péntek

Heti menü 09.25-től 10.01-ig

 Hétfő: hurka kolbász tepsis krumpli



Kedd: krumplis tarhonya kolbásszal (annyira siettem Apukámhoz, hogy elfelejtettem a fényképezést)

Szerda: sonkás-tojásos-tejfölös "rakott" tészta sajttal és hajszálvékony szalonnával

A kb 20-25 dkg sonkát (szendvics sonka és főtt-füstölt karaj vegyesen) apró kockákra vágtam és füstölt szalonna kiolvasztott zsírján átsütöttem kicsit. Összekevertem a megfőtt pennével, kiolajozott tepsibe öntöttem a keveréket. 6 tojást, 5 púpos evőkanál 20 %-os tejföllel és kb 3/4 fehér műanyag kanál sóval habosra mixeltem, a tésztára öntöttem. A tetejét is megkentem kevés tejföllel, sajtot reszeltem rá és 6 vékony szelet füstölt szalonnát osztottam el rajta. Szép pirosra sütöttem. Isteni volt!



Csütörtök: karfiolleves, csirkepörkölt combból és mellből levesben főtt karfiollal, vagy tésztával



Péntek: nem főztem annyi maradék volt előző napról. Aki nem kért, hideget, vagy hot dogot ehetett (persze sima kiflit virslivel, mikróban megmelegítve, mustárral ketchuppal)

Szombat: füstölt szalonna zsírján pirított tészta leves (most apróra tördelt spagettiből), töltött paprika és húsgombócok, petrezselymes krumplival, de mert azt nem mindenki szereti, 12 db kétízületes csirkeszárnyat is sütöttem, alatta sült fűszeres krumplival. (Csak azt fényképeztem, amit ettem)


Vasárnap: csirkeleves cérnametélttel, levesben előfőzött szárnyak párizsiasan, rántott csirkemell és sajt sültkrumplival és majonézzel



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése