2023. október 13., péntek

Heti menü 10.02-től 10.08-ig

Hétfő: leves előző napról (ilyet csak Apukám kért) és krumplipuffancsok

95 dkg krumplipüré maradék tegnapról (áttörve) 45 dkg finom liszt, kb 1 dl tejben 2 teáskanál cukorral felfuttatott 5 dkg budafoki élesztő, kb 2 evőkanál olaj. Ezekből sima tésztát dagasztottam, duplájára kelesztés után olajjal vékonyan kikent tepsire egyengettem kb 1-1,2 cm magasan, pogácsa szaggatóval kiszúrtam és forró olajban, de a hőt mérsékelve szép pirosra sütöttem. Sütés közben megdagadtak, kívül ropogós  belül puha tésztája lett. Ahogy sült úgy ettem, isteni volt. Édesen lekvárral, vagy sósan sajttal-tejföllel is fogyasztható.




Kedd: zöldbableves csigatésztával, körömpörkölt főtt krumplival



Szerda: nem főztem, előző napról minden maradt, azt ettük.

Csütörtök: karfiolleves, bolognai spagetti (Apukámnak spagetti helyett szarvacska tészta volt)



Péntek: borsóleves, fűszeres sült csirke tepsis krumplival





Délután Legkisebbikem hozott 3 szép darab abálni való szalonnát, amit még este megabáltam (előtte mindegyiket ketté vágtam, 2 nagyobb és 4 kisebb darab lett), amikor megpuhultak tepsire szedtem, fűszereztem és hűlni hagytam. Egy nagyobbat lefóliázva betettem a fagyasztóba, hogy mielőbb meg bírjuk kóstolni. A többit kihűlés után ugyancsak lefóliázva a normál hűtőbe raktam. Az egyik 3 db-os lefóliázott tányért fényképeztem le. Nagyon finom lett  🙂!!!




Szombat: lecsó kolbásszal és Pikolino virslivel, kenyérrel. Bogikám szerint régen volt palacsinta, ezért sütöttem 12 kakaósat, 12 baracklekvárosat és egyet üresen hagytam, mert üresen is szereti.



Vasárnap: elaludtam, úgyhogy megcsúsztam az ebéddel. De jó is volt így, mert gombakrémlevest akartam főzni, de Legkisebbikem hazaért a munkából és azt kérte, húsleves legyen inkább, mert nagyon átfújta a szél. Ïgy csirkeleves lett 6 farrészből csigatésztával, csirkemellfilé párizsiasan párolt rizzsel és sültkrumplival. A fiatalok majonézes-tejfölös-kapros-fokhagymás szószt is ettek hozzá. Nagyon finom volt minden, Apukámnak is ízlett. Nem bánta, hogy megcsúsztam, mert Ő is későn reggelizett 🙂



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése