2014. január 18., szombat

Hot madras currys-zöldséges rizs uborkás paradicsomsalátával


Igaz, hogy a héten volt már rizses étel, de annak egészen más volt az ízvilága, még akkor is, ha a zöldségek szinte ugyanezek voltak benne. Az mexikói volt, a mostani pedig indiai, mert most Hot madras curry porral ízesítettem, amit nagyon szeret a család. Kicsit csípősebbre sikerült, mint eredetileg gondoltam - chilipor helyett most egy ismerőstől ajándékba kapott, általa készített "csípős" fűszerpaprikával fűszereztem meg az ételt -, ezért kénytelen voltam egy kis saláta kísérőt készíteni mellé, hogy ne égjen annyira a szánk tőle. 
Ezek voltak a rizsben: kevés olaj, 1 nagy fej hagyma felaprózva, 40-40 dkg mexikói és francia mirelit zöldségkeverék, 37,5 dkg (3 főzőtasak) paraboiled rizs, 2 púpos fehér kanál ételízesítő, 2 fehér kanál Hot madras curry por, kevés házi "csípős" fűszerpaprika, kb. 9 dl forró víz, (esetleg pici só)
Ahogy szoktam, megdinszteltem a hagymát, ráraktam a mirelit zöldségeket, felforrósítottam, bele a rizs, azt is átforrósítottam, közben fűszereztem, felöntöttem forró vízzel, forrás után 20 percig főztem takarékon. Nekem a végén kellett bele még kevés só. 
A salátához vékony szeletekre vágtam 3 db elfelezett paradicsomot, és fél kígyóuborkát. Megcsepegtettem kb. 1/3 citrom levével, és kevés olajjal, megszórtam egy nagy csipet sóval, fokhagyma granulátummal és pici őrölt borssal. Jól elkevertem és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése