2014. október 14., kedd

Kelbimbóleves pirított virslikarikákkal

Tegnap megettük a vasárnapról megmaradt marhahúslevest meg a borsos tokányt rizzsel. Mára még volt marhapörkölt, meg vadas marha tésztával, de mára is kellett valami leves. A hét végén vettem egy kiló friss kelbimbót, ma ebből készült egy jó kis fűszeres leves. A levesbetétnek pirított virslikarikákat készítettem bele. 
Hozzávalók: 1 kg kelbimbó megtisztítva, félbevágva, fél fej hagyma és 3 gerezd fokhagyma felaprítva, 1-1 nagy szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1/4 zellergumó feldarabolva, kevés olaj, 2,5 liter forró víz, só, ételízesítő, csilipor, fokhagyma granulátum ízlés szerint, apróra vágott friss petrezselyem és zeller zöldje, 5 csapott teáskanál keményítő, kis kávéscsésze hideg víz, 1-2 pár bécsi roppanós virsli felszeletelve, pici olajon megpirítva.
A megtisztított, feldarabolt zöldségeket és kelbimbót a hagymákkal együtt 1-2 evőkanál olajon megdinszteltem, felöntöttem forró vízzel, fűszereztem sóval, csiliporral, kevés fokhagyma granulátummal, ételízesítővel. Amikor puhára főttek a zöldségek beleraktam a felaprított petrezselyem és zellerzöldet, besűrítettem hideg vízzel elkevert keményítővel, forraltam 1-2 percig, aztán beleöntöttem a kevés olajon megpirított virslikarikákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése