2014. október 24., péntek

Túrós pogácsa


Valamelyik nap megemlítettem Legkisebbikemnek, hogy, kellene egy kis sósat sütni. Nagyon helyeselte az ötletet. Tegnap délután, míg a család többi tagja aludt, gyorsan megsütöttem két tepsi túrós pogácsát. Örültek, mikor felébredtek. 
A tésztán most változtattam kicsit, mert nem volt itthon margarinom, csak 25 dkg vajam, hát most csökkentett zsírtartalommal, kétféle lisztből és kétféle túróból állítottam össze a tésztát. Így is finom lett a pogácsám, bár ma reggel  már nem volt olyan élvezetes, mint frissen.
Hozzávalók: 500 gr félzsíros tehéntúró, 100 gr juhtúró (Bryndza), 250 gr vaj, 500 gr liszt (fele rétes, fele univerzális búzacsírás), 2 púpos fehér kanál Himalája só, 1 cs instant élesztő, tejföl a teteje megkenéséhez, reszelt sajt
Ezeket az anyagokat összegyúrtam, ujjnyi vastagra nyújtottam, kis pogácsaszaggatóval kiszaggattam, tetejét picit megsózott tejföllel megkentem és reszelt sajttal megszórtam. Sütőpapírral bélelt tepsiben  gyorsan sütöttem 250 fokra előmelegített légkeveréses sütőben. Ebből a mennyiségből 72 db apró pogácsa lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése