Egyszer már sütöttem puszedlit Párom Keresztanyukájának receptje alapján. Most nézelődtem a neten és nagyon hasonló recepteket találtam rögtön puha mézeskalácsként.
Picit változtattam csak a recepten és az elkészült tésztát diónyinál
picit nagyobb golyókká formálva pakoltam tepsibe. Az egyik tepsibe 30, a
másikba 15 golyó került. A tetejüket kiraktam barna héjától
megtisztított, lapjában kettévágott mandulával.
Hozzávalók:
45 dkg liszt (fele rétes, fele finom), 8 dkg ráma margarin, 15 dkg
porcukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1-1 teáskanál őrölt fahéj és
szegfűszeg, 2 db M-es egész tojás, 15 dkg melegített méz, a végén még
pár deka finom liszt, hogy ne ragadjon annyira a tészta, tisztított, darabolt mandula
Amíg a tésztát összeállítottam, sütőlapokra rakosgattam és
megdíszítettem, a sütőt légkeverésen és 200 fokon előmelegítettem, majd
mindkét tepsit a forró sütőbe toltam (legalsó, és alulról 4. sín). Az
órát 10 percre állítottam.
A kis golyók hamar elkezdtek szétterülni, és színesedni, ezért kb. 4
perc után megcseréltem a két tepsit, újabb 4 perc után pedig kivettem
őket a sütőből, nehogy megégjen és megkeményedjen a puszedlim.
Hihetetlen volt, amilyen gyorsan megsült, de kóstolás után el kellett
hinnem, hogy tényleg átsült, mégis finom puha lett. Amit 3 évvel ezelőtt
sütöttem, az jó kopogós-ropogós volt, ez viszont tényleg puhára
sikerült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése