Eddig még soha nem próbáltam Zepter edényben főzőlapon piskótát sütni, mert azt gondoltam lehetetlen. Ma azonban mégis kipróbáltam, gondolván, ha esetleg nem sikerül, akkor se túl nagy veszteség az a 4 tojás.
Hozzávalók:
4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt (fele finom, fele rétes, mert nem volt félfogós lisztem itthon, ami az eredeti receptben szerepelt), kávéskanál sütőpor.
A 24 cm átmérőjű serpenyőt kibéleltem sütőpapírral.
A MixSy habverőjével a 4 tojást nagyon habosra kevertem cukorral, majd hozzáadtam a lisztet és a sütőport, azzal is elkevertem, továbbra is a MixSy habverőjével.
A masszát - ami hígabb volt, mint egy hagyományosan kikevert piskóta - beleöntöttem a sütőpapírral bélelt hideg serpenyőbe, ráraktam a fedőt és takarékon (12/4-5) addig melegítettem, míg a zöld mezőig ért a mutató. Akkor a fedőből kitöröltem a párát, amit 5 perc múlva megismételtem - akkor már a zöld mező közepénél járt a mutató -, majd lezártam a hőforrást és félrehúztam a serpenyőt.
10 percig állni hagytam, aztán óvatosan körbevágtam a serpenyő pereménél a tésztát, kiborítottam és lehúztam róla a sütőpapírt,
az alja kicsit barnább lett, mint gondoltam |
majd átfordítottam a piskótát
a teteje viszont olyan szép, mint egy kettévágott piskóta |
Kihűlés után a világos felső részét megkentem baracklekvárral, és alig vártam, hogy megkóstolhassam. Kicsit tömörebb tésztájú, de piskóta állagú és ízű "süti" lett. Gyorsan meg is ettem belőle 2 szeletet és mondhatom nagyon ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése