Advent negyedik vasárnapjának ebédjére ezt gondoltam ki. Hetente egyszer
- általában hét végén valami rántott kerül az asztalra. Vagy hús, vagy
sajt, vagy zöldség - legutóbb pl. sajt és padlizsán.
Ma a heti rántottunk csontjától megfosztott, de bőrösen hagyott csirke egész combokból készült.
A csontokból zöldségekkel levest főztem (gyorsfőző fedővel, szokásos
jelzések után a tűzhelyet kikapcsolva, megvártam míg magától esett
vissza a pöcök). Utána a külön, sós vízben megfőzött csigatésztára
szűrtem a levest.
Az egész csirkecombfilék mindkét oldalát besóztam, de nem vertem ki,
csak kissé ellapigattam, kis állás után szokásos módon bepaníroztam, és
kevés olajban, takarékon, fedő alatt szép lassan megsütöttem, a fedőt
2*-3* kitörölve a párától. Hatalmas, vastag, isteni szaftos rántott
húsok lettek. Érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése