2017. július 23., vasárnap

2017. 29. heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Krumplis pogácsa - magában, sajttal-szalámival, vagy tejjel, ki hogy akarta.



mire fényképeztem, már megdézsmálta Legkisebbikem :) 
Előző napról maradt húslevest is lehetett enni, aki kért.

Kedd: 
Csirkepörkölt tésztával, vagy főtt krumplival (3-3 csirke alsó combból és farrészből, valamint 4 db felső combból)



Szerda:
Csirkegulyás nokedlivel 
(az előző napi csirkepörköltből megmaradt 2 felső és 1 alsó comb + szaft felhasználásával. Először egy hamis gulyáslevest főztem, ahogy ITT, aztán tettem bele a lebőrözött, kicsontozott, összevágott csirkehúst és a szaftot, összeforraltam és 1 tojásból, pici vízzel és rétes liszttel készült nokedlit szaggattam bele. - gulyáslevesbe nokedlit? ezt először valamelyik tv műsorban láttam, Széll Tamás készítette így egy "speckós" verseny ételét.)




Rizskoch baracklekvárral   (avagy rizskók - ahogy otthon hívtuk)





Csütörtök:
Rózsi mama féle krumplifőzelék   tepsiben sült fasírttal





Péntek:
Kolbászos-paradicsomos-csípős tészta ill. spagetti

A mártás hozzávalói: 2-3 evőkanál olaj, 1/2 fej hagyma, 2 sárga lecsó paprika, 1 hegyes zöldpaprika, 2 paradicsom - ezek felaprítva, egy kb. 15 cm-es békéscsabai füstölt kolbász lebőrözve, hosszában kettévágva és felszeletelve, 1 doboz (500 gr) passzírozott paradicsom, 3/4 paradicsomos doboz víz, fél diónyi csípős piros arany, fokhagyma granulátum, szárított oregánó, só és folyékony édesítőszer ízlés szerint. Először a felaprított zöldségeket dinszteltem meg, majd a kolbászt is hozzá adtam, kicsit együtt pirítottam, majd felöntöttem a passzírozott paradicsommal, meg a vízzel, amivel a paradicsomos dobozt kiöblítettem, fűszereztem piros arannyal és a többi fűszerrel és kb. 15-20 perc alatt készre főztem. Én a keddi csirkepörkölthöz főzött tésztával ettem, a többieknek spagettit főztem hozzá.  Egyszerű, gyors, mégis nagyon finom ebéd lett belőle. 



Szombat:
Petrezselymes rizseshús csirke felső combból - ahogy szoktam, 'A' minőségű rizsből, mégis elég ronda lett, ízre azért nagyon finom volt


Vasárnap:
Húsleves külön főzött csigatésztával - megint az én tányéromban landolt a cérnával összekötött petrezselyemzöld, mert én úgy imádom :) 



Bogika is a levesben főtt sárgarépát, krumplit, csirkemellet és csibemájat kapott ebédre.
Ez most nagyon bejött Neki, a múlt héten petrezselyemgyökér is volt benne, az nem ízlett Neki annyira

Rántott csirkemell és rántott sajt rósejbnivel, majonézzel



2 megjegyzés:

  1. de jó, hogy eszembe juttattad a rizskochot, jövőhéten ha kicsit hűl az idő, csinálok is :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha ötletet tudtam adni :). Én is annyit eszelek, hogy mit főzzek, úgy, hogy semmi maradék ne legyen kidobva. A rizskochnak olyan sikere volt a csirkegulyás után, hogy az utolsó morzsáig elfogyott. A baracklekvár csak "hab" volt a "tortán" :)

    VálaszTörlés