2021. szeptember 20., hétfő

Sajtos karfiol tallérok

                                     


Ezt meg kell örökítenem, olyan finom volt. Már csak azért is, hogy máskor is meg tudjam csinálni.
 
Hozzávalók: 
60 dkg főtt karfiolrózsa, 2 db "M"-es tojás (kb 10 dkg), 10 dkg finomra reszelt trappista sajt, 10 dkg + pár deka finom szemű zsemlemorzsa, pár csipet só

Először ételízesítővel és sóval ízesített vízben kb. 15 perc alatt megfőztem egy fej rózsáira szedett karfiolt, aztán alaposan lecsepegtetve kiszedtem, villával összetörtem és hűlni hagytam. A karfiolpüréhez kevertem a tojásokat, a reszelt sajtot a zsemlemorzsát és kevés sót, jól kidolgoztam és kis "tallérokat" formáztam a masszából. A tenyeremben minden tallér mindkét oldalát megszórtam pici zsemlemorzsával, aztán olajozott sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam. Ebből a mennyiségből 18 db lett. A tallérok tetejét is megkentem kis olajjal és 220 fokra és légkeverésre állított sütőben többször átforgatva szép aranybarnára sütöttem. Sültkrumplit tálaltam hozzá.





4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, gondolom akár olajban is süthető!

    VálaszTörlés
  2. Persze, én is tanakodtam, hogy hogy süssem, végül azért döntöttem a tepsis módszer mellett, hogy ne legyen olajszag a lakásban, meg így pici olaj is elég volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a válaszodat. Már akartam kérdezni hogy alakul a laboreredményed? Az új fotódat nézve szerintem fogytál az utóbbi időben!

      Törlés
    2. Mostanában nem készült laborom. Az biztos, hogy fogytam, több, mint 10 kilót. De rám fért. Azóta könnyebb a mozgásom ☺!

      Törlés