2021. szeptember 17., péntek

Viktória piskóta csokipudinggal és narancslekvárral

                                                                             



Az idén még csak négyszer sütöttem édeset. Szüleim szülinapjára, György napra, meg a szülinapomra  tortát. Ma aztán hirtelen felindulásból uzsonnára sütöttem egy Viktória piskótát és hozzá Bogikámnak csokipudingot főztem, én meg  kis saját készítésű  narancslekvárral is megbolondítottam az én adagomat (ami még tavalyról maradt). Bűnös élvezet volt, és tényleg élveztem minden falatját  😃!

A Viktória piskótát úgy sütöttem, mint tavaly másodjára, vagyis a feltört tojásokat mértem meg és annak a súlyához alakítottam a többi hozzávaló súlyát.

4 db M-es tojás 20 dkg volt héja nélkül, így 20 dkg cukrot mértem hozzá (8 dkg porcukor és 12 dkg vaníliás cukor), 20 dkg Ráma vaj alternatívát  (79 % zsírtartalmú margarin), 20 dkg finom lisztet, fél csomag (6 gr) sütőporral elkeverve, és 1 pici csipet sót

Ezekből sima tésztát kevertem kézi habverővel - nem kell szétválasztani a tojást, csak úgy mehet bele a cukor, margarin, és amikor jó habos, akkor a sütőporos liszt és csipet só.  

Közben a sütő melegszik légkeverésen 160 fokra, és egy kis Zepter tepsi kibélelődik sütőpapírral, abba kerül a kész tészta és mehet a sütőbe 30 percre. Én akkor tűpróbáztam, és még 5 percre visszaraktam a tepsit a kikapcsolt sütőbe. Utána kiborítottam hűlni.

Amíg sült, megfőztem a csokipudingot. 

5 dl tejet két felé osztottam, 3,5 dl-t forrni tettem 3 evőkanál instant kakaóporral, és egy kinder tojással (Bogikám kapta, de a kis Drágám az igazi tojások közé rakta a hűtőbe, nem mertem volna csak úgy odaadni neki, hogy megegye, mert ki tudja milyen baci mehetett a csomagolásra - biztos ami biztos jól beleforraltam a pudingba, persze csak a csoki részét) 1,5 dl-t jól kikevertem 2 evőkanál instant kakaóval és 1 csomag Balbeck csokis pudingporral, aztán habverővel kevergetve főztem másfél percig, akkor belekevertem 5 dkg Ráma vaj alternatívát. Tálba öntöttem és néha átkeverve hagytam kihűlni. 

Ébredés után kezdődhetett a lakmározás 


Bogikám sok csokipudingot kért a piskóta mellé, én meg megkentem vékonyan narancslekvárral, utána csokipudinggal. Isteni volt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése