2022. december 25., vasárnap

Heti menü 12.12-től 12.18-ig

 Hétfő: tojásos leves krumplis pogácsa



Kedd: hurka-kolbász  alatta sült fűszeres karika krumplival


Szerda: rizseshús csirkemellből, csalamádé



Csütörtök: csak sóval ízesített sült csirkeszárnyközép sült hasábkrumplival - nem tudom mi a krumplink neve, de isteni főzni is és sütni is. A múlt héten Ádámka unokám is megjegyezte, hogy isteni a sültkrumplim. Vastagabb hasábokra vágva, Zepter módon sütöm. A husit meg sütőpapírral bélelt tepsin, zsiradék nélkül.

Kistányérról, kézzel ettünk, isteni volt! 😀

Az utóbbi napokban egyszerű, kevés munkát igénylő ebédek készültek, mert nem vagyok valami jól. Nagyon megfáztam, rettenetes köhögő rohamaim vannak. Leteszteltek, nem vagyok covidos, de már a második adag antibiotikumot kaptam, mert az első nem hozta meg a kívánt eredményt, (az is lehet, hogy az örökös rohanásban leizzadtam és "ráfáztam").  Bízom benne, hogy az új antibiotikum  hatni fog és végre meggyógyulok.

Péntek: köröm-fül pörkölt főtt krumplival kenyérrel


Szombat: krumplinudli leves (a tegnapi főtt krumpli felhasználásával), fokhagymás csuka filé és egész süllő, ugyanolyan karikakrumplival (a halakat Legnagyobbikom fogta, a Tiszán, csakúgy, mint a karácsonykor asztalra kerülőket, akkor pontyból, harcsából és süllőből készül majd az ünnepi vacsora).





Vasárnap: kacsanyakleves eperszalag tésztával, sült kacsaszárnyak hagymás krumplival (én csípős ketchupot is tettem a krumplimra, így olyan, mintha paradicsomszósz lenne mellé)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése