2023. január 15., vasárnap

Heti menü 01.09-től 01.15-ig

 Hétfő a maradékfelhasználás jegyében: kapros-fokhagymás-tejfölös burgonyakrémleves ropogós kenyérkockákkal,  krumplis lángos tejföllel, sajttal,  fokhagymával




Kedd: csirkepörkölt szarvacskával


Délután készült: abált bőrös császár



Szerda: karfiolleves tejfölös habarással, eperlevél tésztával, hamis rakottkrumpli, avagy kolbászos-tojásos sültkrumpli




Csütörtök: krumplis zöldséges tésztaleves, hajában főtt krumpli, főtt tojás, sült szalonna - gyerekkoromban gyakran ettünk ilyeneket. Ma nem volt ötletem, hogy mit főzzek, így ezek jöttek elő. De isteni volt ez is.



Péntek: leves szárnyvégekből, eperlevél tésztával, sült csirkeszárnyak törtkrumplival (ketchuppal)




Szombat: "rakott krumpli" tejfölös-sajtos besamellel (Ronda, de isteni volt, nagyon finom krémes. Izgultam, hogy Apukám mit szól hozzá, de örömmel láttam, hogy Neki is nagyon tetszett.)



Vasárnap: csirkeleves eperlevél tésztával - a héten erre voltunk rákattanva 😃, levesben előfőzött csirkehúsok: 2 db két ízületes szárny, 2 db alsó és 2 db felső comb ill. 8 szelet csirkemellfilé párizsiasan, mexikói zöldséges rizzsel és sültkrumplival




4 megjegyzés:

  1. Finomakat főztél. A krumpliról jutott eszembe hogy nálunk a családba mikor még kicsik voltak a gyerekeink nagy kedvenc volt a héjában sült krumpli amit általában vacsorára csináltam / és másnap megpucolva felkockázva megsütve milyen jó is volt az!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva :)! Ahogy írtam is, gyerekkoromban gyakran volt "kubikos szárma" vacsorára (ez volt a "beceneve" a héjában főtt krumplinak) Ha volt hozzá főtt tojás, szalonna és hagyma, az már fejedelmi kaja volt. Vagy paprikás-sós olvasztott zsírba mártogattuk. Imádtam mindenhogy. A gyerekeknek is mindig azt mondom, ha az embernek krumplija van, akkor éhen már nem fog halni.

      Törlés
    2. Ezt a mondatot de sokszor mondtam már én is krumpliból nagyon sok mindent lehet készíteni és laktató ! Bár a férjem soha nem rajongott érte mindig azt mondta hogy "fáj a térde a krumplitól":-)) Most meg egyáltalán nem hajlandó nem csak a krumplit de más sem nagyon enni sajnos.

      Törlés
    3. Apukám is egyre kevesebbet eszik :( . Szerinte ez már a korral jár.
      A Legkisebbikem meg mindig azt mondja, hogy a krumplitól csak nagy lesz a feje meg büdös a lába :D, de azért megeszi. Bogikám viszont nagy sültkrumpli rajongó.

      Törlés