2023. április 7., péntek

Heti menü 03.20-tól 03.26-ig

Hétfő: karfiolleves vajas galuskával; húsos-rizses rakott karfiol, és 4 db rántott karfiol sültkrumplival (utóbbi Legnagyobbikom kedvére és csak délután sütöttem meg, mire hazaért), 




a "maradék"



Kedd: krumplis tarhonya kolbásszal-virslivel


Szerda: zöldborsó leves nokedlivel, fokhagymás-rozmaringos fűszerkeverékkel ízesített csirke szárnyközép és far-hát sütve, ugyanolyan fűszerezésű tepsis krumplival





Csütörtök: paradicsomos mártás csirkemellel, kolbásszal és sültbabbal (konzerv), tésztával



Péntek: krumplinudli leves, 


A második:  töki pompos,  Bogikának csak sonkával és hajszálvékony füstöltszalonna szeletkékkel a tejfölön és sajton  kívül, 


a pompos másik oldalának egyik negyedén Tatának csak szalonnával és hagymával, másik negyedén még csemege házi szalámi is volt.

A másik pomposon tejföl, sajt, hagyma, hajszál vékony füstöltszalonna szeletkék és csemege házi szalámi volt. Isteni lett, bár a tésztájával nagyon megszenvedtem, mert csak lágyult és lágyult. Nem győztem lisztet adni hozzá. Féltem is, hogy nem lesz jó, de végül nem kellett csalódnunk.



Szombat: csontleves, borsos tokány felsőcomb filéből krumplipürével vagy tésztával



Vasárnap: tejszínes petrezselymes zellerkrémleves, pirított kenyérkockákkal


Sült kacsa far-hát és kacsaszárny, frissen kisült kacsazsírral kikevert krumpli, és tejfölös kaporszósz


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése