2023. november 15., szerda

Heti menü 10.30-tól 11.05-ig

 Hétfő: csirkeleves volt vasárnapról (arról nem készítettem képet) másodiknak pasta carbonara volt, füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával ízesített vízben főtt tésztával Bogika miatt tovább hőkezelve, hogy véletlenül se maradjon nyers a tojás. Sima sült füstölt szalonnával és a zsírján sütött baconnel felturbózva. Finom volt!!


Kedd: karalábés zöldségleves csípős csirkés smack tésztával,

Olaszos sült csirkeszárnyak alatta sült fűszeres krumplival



Vasárnap legnagyobb örömünkre eljött hozzánk Olika ❤️. Először fociztak az udvaron, (meglepetés volt, mert még Apukámnál voltunk Legkisebbikemmel, mikor megérkezett) aztán beszélgettünk, nasiztunk és társasoztunk. Legnagyobbikom ma küldte át a fényképet, amit játék közben lőtt rólunk.  


Nagyon jó volt. Remélem hamarosan újra együtt lehetünk. Valamikor november végén vagy december elején Ádi és Tomi is eljöhetnek. Már nagyon várjuk Őket is.

Szerda: vegyes sertéspörkölt körömből és combból főtt krumplival, savanyúsággal, kenyérrel



Délután almás-fahéjas muffint sütöttem, Bogika nagyon örült neki, mikor hazaértek a játszótérről.




Csütörtök: karalábéleves csigatésztával, 
Sajtgolyók, párizsias csirkemellfilé sültkrumplival




Péntek: tejfölös gombapaprikás csiperkéből vagy olaszos sonkás paradicsomszósz farfalle tésztával 




Szombat: pirított tésztaleves (eperszalag tésztából), 
Spenót bundáskenyérrel




Vasárnap: csirkeleves mellcsontokból cérnametélttel
Cigánypecsenye tarjából és hosszúkarajból kakastaréj szalonnával, sültkrumplival
A húst már előzőnap bepácoltam (fél liter vízhez 1 kávéskanál szódabikarbónát és 2-3 teáskanál fokhagymát kevertem azzal lekentem minden szeletet és öntöttem is rá annyit, ami épp elkepte, majd lefolpackozva hűtőbe tettem. Ma délelőtt kivettem, leitattam róla a folyadékot és hagytam kicsit állni sütés előtt. A szalonnaszeletek kisütése után a szalonnazsírban elősütöttem a húst, aztán tepsire pakoltam, sóztam, fokhagymát reszeltem rá, ráöntöttem a szalonnazsírt és 200 fokos sütőben légkeverésen sütöttem kb.15-20 percig. Akkor a szalonna szeleteket is ráraktam, hogy átforrósodjanak és tálalhattam. Mindenkinek ízlett!!
Egy régebbi cigánypecsenyém itt látható




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése