2011. április 5., kedd

Sült keszeg





Megsütöttem Fiam zsákmányának maradékát, a keszeget. Úgy gondoltam, a négy keszeg elfér a mikró crisp-grill táljában - és tényleg így volt - úgyhogy abban sütöttem meg a besózott, olajjal megspriccelt halat. Zsemlével isteni volt, csak a gerince maradt meg. Legnagyobbik Fiammal ettük meg, a többiek nem kértek (magukra vessenek). Ha keszeget, vagy kárászt hoz, azt szívesebben sütöm meg vagy így, vagy (ha több van) a sütőben, mert így olyan jól ki lehet szárítani, ahogy olajban sütve soha (szerintem). Tényleg olyan az így sült hal, mint a pattogatott kukorica, nem lehet abbahagyni.



Hozzávalók: a 4 db keszeg, só, néhány spriccelés olaj



A hal mindkét oldalát besóztam kissé (tényleg csak 1-1 csipet sóval), és ugyancsak mindkét oldalát megspricceltem olajjal. A crisp-grill tálba fektettem és megsütöttem crisp-grill fokozaton, 20-25 perc alatt. Azért jó így sütni, mert a tál is felmelegszik 200 fokra, így az alul lévő rész is ropogósra sül. Olajtakarékos, és lisztmentes, mégis isteni!!






sült keszeg

4 megjegyzés:

  1. Isteni.De én azért tennék rá borsot, s piros paprikát.

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is néha csilisen vagy borsosan és fokhagymásan sütöm, most a natúr változat készült.

    VálaszTörlés
  3. Hmmm, nagyon finom! Apukám horgászik, és amíg otthon voltam fogott is pár finom keszeget a Balcsiban! Nálam a pontynál nyeröbb a keszeg :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves BorsandPepper Örülök, hogy szerencsésen megérkeztél a másik otthonodba!

    VálaszTörlés