2015. január 9., péntek

Sárgaborsóleves, túrós és pizzás "rétes"



A sárgaborsólevest a tegnapi főzelékből alakítottam át. Először felforraltam 1,2 liter vizet ételízesítővel és megfőztem benne 40 gr 8 tojásos karika tésztát, ezzel hígítottam a tegnapi főzeléket. A végén a csilis virslikarikákat is belekevertem, felforraltam, ilyen módon gyorsan isteni levesünk lett. 
A tartalmas leves után második fogásnak friss leveles tésztából készítettem 1 rúd túrós rétest és 1 rúd pizzás "rétest".

 Hozzávalók: 2 csomag (275 gr/csomag, Lidl-s) friss leveles tészta, tejföl a kenéshez,
A túrós rétes töltelékének hozzávalói:
1 csomag (500 gr) félzsíros tehéntúró, 2 cs vaníliás cukor, 1 teáskanál Kotányi szárított citromhéj, 5 evőkanál porcukor, 2 fél maréknyi mazsola, 1 evőkanál búzadara, 1 db M-es tojás. 
A hozzávalókat villával alaposan összedolgoztam, és a kiterített leveles tészta hosszanti oldalára egy vastag csíkban ráhalmoztam. A tésztát az alatta lévő sütőpapír segítségével feltekertem és az alatta lévő papírral együtt a sütőpapírral bélelt tepsire emeltem. 

A pizzás rétesbe ezek kerültek:
Néhány evőkanál Combino paradicsomos tésztaszósz, néhány csipet szárított oregánó, csilipor, 100 gr Pikok csemege karaj (sonka Lidl-s), néhány szelet Baroni fokhagymás felvágott (ugyancsak Lidl-s), 1 csomag (200 gr) reszelt mozzarella sajt (Lovilio) 

A kiterített leveles tésztát megkentem paradicsomszósszal, megszórtam oregánóval és csiliporral, elosztottam rajta a vékony csíkokra vágott sonkát,  felvágottat és  a reszelt mozzarellát,
majd feltekertem, mint a rétest szokás. Ezt is az alatta lévő papírral együtt emeltem a tepsire, középen a két rétes sütőpapírjait feltekertem, ha esetleg valamelyik kiszakad, ne keveredjen a két rétes tölteléke. Ezután mindkettő tetejét megszurkáltam, és  megkentem tejföllel. 

200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben addig sütöttem, míg ilyen szép piros lett. Sajnos a pizzás kiszakadt, kifolyt a sajt belőle, ezért nem maradt olyan szép formás a szeletelésnél, mint a túrós, de mindkettő nagyon finom volt!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése