2021. február 26., péntek

Sütőporos krumplis pogácsa

                               

Már régóta gondolkodom azon, hogy milyen lenne az olajban sült krumplis pogácsa, ha sütőport is tennék bele. Úgy gondoltam nem lenne hátrányára, így ma ki is próbáltam. Tegnap maradt ki egy tál margarinnal és saját főző levével habosra kevert krumlipüré, ami ma a tészta alapja lett. 

Hozzávalók:

45 dkg krumplipüré, 25 dkg rétes liszt, 2 kávéskanál sütőpor, 1 db M-es tojás, fél csapott fehér műanyag kanál só

Ezekből a szokásos módon tésztát készítettem, szokásos módon kb. 6-7 mm vékonyra nyújtottam, pogácsaszaggatóval  kiszúrtam, és forró olajban, de a lángot mérsékelve szép pirosra sütöttem a pogácsákat. A sülés kezdetén szépen megemelkedtek a tészták, gyönyörű levegős lett a belsejük. Ezentúl csak így sütöm a "tapcsikolt" pogácsát.  Ebből a mennyiségből 23 db lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése