2021. február 13., szombat

Februári ünnepeltjeink

Anyukám szülinapi tortája

Februárban sok ünnepelendő alkalom van családunkban, mert Párom Anyukájának névnapja és Szüleim születésnapja is ebben a hónapban van. Sajnos szomorú évforduló is van, hisz februárban veszítettem el életem szerelmét.

Drága Anyuka 8-án ünnepelte névnapját, Őt sajnos csak telefonon és képeslappal tudtuk felköszönteni, mert Fiam munkahelyi beosztása miatt nem tudtunk elutazni, meg persze a vírushelyzetben féltjük is. Nem akarjuk fölösleges veszélynek kitenni drága Mamát, hisz már 84 éves elmúlt. 

Egy tavalyi képpel köszönteném innen a blogról is, amin Bogikával örökítettük meg a múlt évi névnapi köszöntés alkalmával.


Apukám 10-én ünnepelte 80. születésnapját, Őt tortával köszöntöttük. Régen voltunk Szüleimnél is, leginkább azért, mert a vírushelyzetben nem akarjuk veszélyeztetni Őket.  Teljesen belénk ívódott már a tévéből sokat hallott mondat: "MARADJ OTTHON!" Most Tatáról is készült kép, épp Bogikával bolondoztak. Mindig nagyon örül a dédunokáknak. Fájlalja, hogy ritkán látja Őket.  Mami szerint a második gyerekkorba ért. Az ölelések és puszik az idén elmaradtak, fura így köszönteni szeretteinket, de vigyázni kell, hogy még sokáig köszönthessük Őket. 


Drága Mamink szülinapja 19-én lesz, Ő is betölti a 80-at. Sajnos az Ő egészsége romlott az utóbbi időben, de még nem fogad el segítséget. Ellátja Apukámat és a ház körüli teendőket is, hiába mondjuk, hogy lassítania kéne, többet pihenni, csak azt hajtja, hogy hagyjuk, amíg bírja csinálja. 

A szülinapokra, névnapra többnyire tortát szoktam sütni, így volt ez az idén is, Apukám szülinapjára gesztenyés krémmel töltött kakaós tésztájú torta készült, és hogy ne csak édes süti legyen megsütöttem Rózsi dédimama nagyon omlós sós sajtos sütijét is. Utóbbit elfelejtettem lefényképezni, de a tortáról készült fotó



Azt még nem tudom Anyukám szülinapjára milyen tortát fogok sütni, de van még pár napom kifundálni.


Sikerült kitalálni és elkészíteni is, szív alakú, vaníliás-rumos habos krémmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése