2021. február 16., kedd

Zöldséges-rizses egytál

                          

Egyszerű, mégis nagyon finom ebédet készítettem ma, igaz csak kis adagot, csak magamnak. A család mást kapott. 

Ezeket használtam hozzá:  

1/4 fej káposzta (fél fej káposzta  torzsa felöli része nem túl kis darabokra vágva a torzsával együtt), 1-1 szál sárgarépa és petrezselyem gyökér, 2 db csiperke gomba, kevés olaj, 1 kávéskanál só (jódozatlan), 1/2 csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint 1 tasak parboiled rizs (12,5 dkg), kb. 2,5 dl víz. 

Az összevágott zöldségeket kevés olajon addig sütöttem, míg megpirultak, akkor hozzáöntöttem a rizst, azt is lepirítottam, felöntöttem vízzel, fűszereztem, lefedve főztem 10 percig, majd fedő alatt állni hagytam 10-15 percig és már el is készült. Gyors és isteni ebéd volt. 

                            


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése