2012. szeptember 15., szombat

Marshall máj






Ma sertésmáj receptet kerestem a neten és szerencsére rá is akadtam egy nekem tetszőre. Meg egy nem tetszőre is sajnos. Ami nekem nagyon tetszett, az a Mindmegette oldaláról való Nanasnani-tól, Marshall máj címszó alatt. Tényleg gyorsan elkészíthető,  isteni finom ebéd lett. Tegnap este (tepsis tarja köreteként) készített hagymás krumplit melegítettem hozzá a mikróban és hűs kovászos uborkát is tálaltam mellé. 


A Marshall máj hozzávalói 2 személyre: 6 szelet (erdélyi) szalonna bőréig bevágva, 6 szelet sertésmáj, kevés rétes liszt, só, bors ízlés szerint.


A szalonnaszeleteket pirosra sütöttem, majd konyhai törlőpapírra szedtem, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen. A visszamaradt szalonnazsírban megsütöttem a lisztbe forgatott májszeleteket, majd azokat is törlőpapírra szedtem, sóztam, borsoztam. Tálalásnál a kisült májszeletekre 1-1 sültszalonna szeletet tettem. Mennyei volt.





















És ami nem tetszett: egy Facebook oldalon, aminek címe Főzzön Csabával - alias Csacsa főzősó, annak is a Rántott máj címszava alatt saját képemmel találtam szembe magam, mindenféle hivatkozás nélkül, itt megtekinthető az oldal és itt az eredeti, általam készített fénykép. Bánná a fene, ha odaírná, hogy az általa készített kép (vagy étel) nem lett olyan dekoratív, ezért másét használja.





5 megjegyzés:

  1. A mocsok...
    De a Marshall máj guszta :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett a máj, és a képek olyan élethűek, hogy kedvem lenne belekóstolni.
    Mindig vannak ilyen lopkodósak, és sajnos nem tudunk ellenük semmit tenni. Vagyis, írd rá te is a képekre a neved, vagy a blogod címét, hátha akkor legközelebb nem lopja el a képedet.

    Tündériek az unokáid!!! Látom Tomikától sem áll messze a kuktáskodás, örökölte a nagymamájától.

    VálaszTörlés
  3. Már én is jártam így a képlopással, csak nekem egy híres szakács bácsi vitte el... Legyen vele boldog! Azóta már levette... A máj fantasztikus finomnak látszik!

    VálaszTörlés
  4. pitz - :D én ilyet nem mondanék, végülis elismerésnek veszem, hogy pont az én képemet találta legmegfelelőbbnek.

    Köszönöm:)!

    Gizi - köszönöm:)!

    Régebben én is feliratoztam párat, de olyan hosszadalmas volt, ráuntam a szerkesztgetésre.

    Köszönöm, imádom Őket:)! És nagyon örülök, hogy Tomikában ilyen érdeklődés van a konyhai dolgok iránt :)!

    Illéskrisz - azon nem csodálkozom, hogy a Te képed ellopták, még azon sem, hogy egy híres szakács, mert nagyon profi vagy a sütés-főzésben, meg a fényképezésben is.

    Tényleg finom volt:)!

    VálaszTörlés
  5. Hűűűű, ez igen fincsi lehetett! :))

    VálaszTörlés