2012. szeptember 9., vasárnap

Rendhagyó vasárnapi ebéd: Krumplis tarhonya kolbásszal, jégsalátával







Ma vészes munkurusz unduruszra ébredtem, egész délelőtt a gép előtt ültem, nézegettem bizonyos múlt szombati műsort, pontosabban visszahallgattam a zenéket a YouTube-ról. Két előadó - pontosabban három - nagyon tetszett. Mégpedig a PJZ-től a Tűzön-vízen át  - bár a szöveget csak akkor értettem, ha a fülhallgatót a fülemre tettem


és Csobot Adéltól egy kis charleston, amit azóta töröltetett az RTL



Aztán elbeszélgettünk egy csomó időt családilag, egyszercsak feleszméltem, hogy én meg nem főzök ahogy vasárnap délelőttönként általában szoktam, hanem csak szórakozgatok. Feldobtam, hogy ma már nem lesz nagy ebéd, de mit szólnának egy szupergyors paprikás krumplihoz. Párom lelkendezve fogadta az ötletet, de hozzátette, ne legyen semmi újítás, csak hagyományosan... Hogy gazdagabb legyen kolbász került bele a hegyes erős és tv paprika mellett, meg szép nagyszemű tarhonya is a nokedli helyett - mert mint említettem munkurusz unduruszom volt. Az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy van egy szép nagy fej jégsalátám, azt is gyorsan megmostam, csináltam rá egy sima ecetes öntetet és már ettünk is. Az ebéd végeztével csak a lábasban és tálon maradtakat fényképeztem le.

4 megjegyzés:

  1. Ez a munkusz undurusz bitang egy kórság. Engem is le szokott gyűrni néha, ma is sikerült neki. Kellett volna bedolgoznom kicsit, de nem vitt rá a lélek. Hát, majd holnap bepótolom :))))

    VálaszTörlés
  2. Jaj tetszik ez a munkurusz undurusz,de ahhoz képest finom ebéd lett!! Körül néztem,mivel régen jártam erre,tudtam volna válogatni az biztos!!!
    Nekem a melegtől még mindig uduruszom van!!!!
    A mai ebéded kovászos ubival,hú de jólesett volna!!!!

    VálaszTörlés
  3. Mellissina2 - a melegtől nekem is unduruszom van!! Nagyon szenvedtem a nyáron, de remélem mostmár majdcsak marad a kissé hűvösebb - legalább éjszaka.

    VálaszTörlés