2016. augusztus 11., csütörtök

Kapros-fokhagymás cukkinikrémleves

Egy hatalmas, Szüleim kertjében nőtt cukkini egyik feléből készült ez a leves. A másik feléből tegnap isteni gombás-tésztás étel készült, az az utolsó falatig elfogyott.
Ma a tisztított, kimagozott cukkini másik felét felkockáztam, vízzel, ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, szárított kaporral puhára főztem. Amikor megpuhult liszttel sűrítettem, beletettem a tejszínt és tejfölt, majd botmixerrel sima krémlevessé turmixoltam. Csipetnyi szárított kaporral díszítettem, aztán bekanalaztam belőle egy jó tányérral. Isteni első fogás lett a paprikás krumpli előtt. Egy ilyen hűvös napon, mint a mai, forrón tálalva az igazi, de egy kánikulai napon jégbe hűtve is el tudom képzelni. 
Hozzávalók: 
Egy hatalmas cukkini fele tisztítva, kimagozva, apróra vágva, 1 liter víz, 1 púpos fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors, szárított kapor és fokhagyma granulátum ízlés szerint, 1 evőkanál rétes liszt, kb. 0,5 dl tejszín, 2 evőkanál tejföl. 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése