2016. november 7., hétfő

Bogika és 44. heti menü

Először Bogikáról mutatok pár képet. Már elmúlt két hónapos, tündéri baba, nem sírós, csupa mosoly. Eszik, alszik, beszélget, mosolyog nagyokat, ismerkedik a környezetével és a kis kezével.  A héten fülbevalót is kapott. Először furcsa volt, de már megszoktuk. Szerencsére Neki sem okoz gondot. Imádom a kis Drágát :)!!




Hétfő:
Csontleves (két csirkemell csontjából) cérnametélttel, zöldséges rizses hús csirkemellfiléből, sárgarépával és petrezselyemgyökérrel - ezekről nem készült kép
Kedd:
Vegyes sertéspörkölt sós burgonyával (körömből, csülökből, fülből és lapockából - a két héttel ezelőtti vásárlásból tettem el a húsokat külön-külön, megtisztítva, feldarabolva)


Szerda:
Burgonyás zellerkrémleves 
1 hatalmas zellergumó és 3 db pici krumpli tisztítva, feldarabolva, egy pici fej hagyma fele feldarabolva, 1,8 liter víz, 1-2 evőkanál olaj, ételízesítő és/vagy só ízlés szerint, őrölt bors, néhány friss zellerlevél felaprítva - ezek puhára főzve, turmixolva, behabarva 1,5 evőkanál rétes liszt, kevés hidegvíz és tejszín keverékével behabarva, újra turmixolva és forralva, szárított petrezselyemzölddel megszórva.


Vegyes sertéspörkölt sós burgonyával tegnapról (- aki kért)




Gyömbéres-almás muffin
mint legutóbb, csak kicsit kicsit több almával (3 db) és gyömbérrel (kb. 3,5-4 cm-es darab), de citromhéj nélkül. Ja és kifelejtettem belőle a tejfölt meg a vaníliás cukrot, de a liszt kicsit megszaladt, 30 dkg került a tésztába. Így 20 db muffin lett és nagyon finom volt. 


Csütörtök:
Sült csirkeszárnyak törtkrumplival


Péntek: 
Puha mézes


Karalábéleves


Kései laskagomba paprikás  tésztával
Úgy készült mint a pörkölt, csak ezen a paprikázás előtt volt egy kis liszt szórás is, és a végén tejfölt kevertem bele. 

A késői laskagombát megint Legnagyobbikom szedte a Tisza árterében.




Szombat:
Brassói apró pecsenye csirkemell filéből



"Rumos"-meggyes muffin
A múltkori recept alapján, most mértem is a mennyiségeket, ezeket a receptbe be is írtam. Megint 24 db finom muffin lett a masszából.


Vasárnap:
Galambleves cérnametélttel


Rántott csirkemellfilé és trappistasajt sültkrumplival


 

2 megjegyzés:

  1. Tündér a kis unokád látszik rajta hogy nyugodt baba!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Éva! Tényleg egy kis tündér a drága Kicsikém! Szerintem Nagypapi küldte nekünk onnan föntről, hogy újra mondhassam valakinek "szeretlek" :). Mert imádom a Drágámat, csakúgy, mint a szülei.

    VálaszTörlés