2016. november 20., vasárnap

46. heti menü



Kolbászos és sonkás "krumplimuffin"

Hétfő:
Tárkonyos galambraguleves előző napról
"Krumplimuffin" sonkával és kolbásszal
Előző napról maradt 75 dkg tejfölös-margarinos törtkrumpli krumplinyomón áttörve, 8 dkg vénusz sütőmargarin, 2 db tojás, csapott fehér műanyag kanál só, 15 dkg rétes liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 dl tej (4 kupica), 1 dl olaj (2 kupica),  - ezeket sűrű masszává kevertem, majd kétfelé osztottam. Egyik felébe 10 dkg apróra vágott békési csípős kolbászt a másik felébe 10 dkg apróra vágott  sonkát kevertem, pici olajjal kikent fém formába és 10 db szilikon formába osztottam, a muffinok tetejére 5 dkg reszelt sajtot szórtam.
175 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőben 25-30 percig sütöttem. Várni kellett, hogy kicsit hűljön, utána simán kijött a formából és nagyon finom volt. 
11 sonkás (fém forma) és 11 kolbászos (1 fém és 10 szilikon forma)


kolbászos

sonkás
Kedd: sütés-főzés mentes nap
Szerda:
Borsos-tejfölös kései laskagomba, vagy csirkepörkölt tésztával


Csütörtök:
Előző napi maradék csirkepörkölt és tejfölös gomba
Péntek:
Brokkolikrémleves pirított kenyérkockákkal


Currys sült csirkeszárnyak sültkrumplival vagy currys rizzsel

Szombat:
Nem főztem, előző napról maradt brokkolikrémleves, currys sült csirkeszárny és currys rizs.
Csak 24 db almás muffint sütöttem, olyat, mint ITT


Vasárnap:
Csirkeleves cérnametélttel, 4 db farrészes csirkecombból, sok zöldséggel, gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 7 perc kikapcsolt tűzhelyen.


Levesben főtt csirkecombok meggrillezve margarinos krumplipürével



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése