2019. november 16., szombat

Madártej mikrós habbal



Időtlen idők óta tervezem, hogy madártejet készítsek. Csak a habgaluskák kifőzése olyan hosszadalmas, hogy mindig lebeszéltem magam róla. A múltkor olvastam valahol a neten, hogy mikróban pár perc alatt elkészül a főtt hab, amit aztán csak bele kell szaggatni a kész madártej alapba, vagy ahogy nálam, én először a tálalótálba szaggattam a habból evőkanálnyi galuskákat, és azt öntöttem nyakon a sűrű, krémes madártejjel. Jól be is lakmároztam belőle, most úgy vagyok, mint a tejbegríz behabzsolása után... 

Hozzávalók: 
A habhoz: 8 db M-es tojás fehérje, csipet só, 4 evőkanál porcukor, 2 cs. Lidl-s vaníliás cukor,

A madártejhez: 1,6 liter tej, 8 db M-es tojás sárgája, 19-20 dkg cukor, 4 cs. vaníliás cukor

A tejet forrni tettem. 
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét csipet sóval majdnem keményre vertem, akkor tettem hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, amivel keményre vertem. Irány a mikró 2 percre, 1000 Wattra

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű krémmé kevertem, amikor a tej felforrt, 2 merőkanál tejet adtam a sűrű tojássárgájához, habverővel jól elvegyítettem, aztán az egészet a forró tejhez öntöttem, gépi habverővel megint elkevertem, és addig főztem, míg az egész megemelkedett, majdnem kifutott. akkor gyorsan felemeltem a fazekat, a gázt elzártam és kész. 

A megfőtt habból tálba szedtem és megöntöztem a sűrű krémes vaníliás madártejjel. Annyira finom,  hogy elmondhatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése