2023. február 13., hétfő

Heti menü02.06-tól 02.12-ig

Hétfő: Az a ritka eset állt elő, hogy a vasárnapi leves mind elfogyott, így csak levest kellett főznöm, mert marhapörkölt és köret is maradt. Egy mirelit francia zöldség keverékre esett a választásom leves alapanyagként, a levesbe kevés kacsazsír is került, hogy finomabb legyen és eperszalag tészta sűrítette. Isteni volt!


Kedd: csirke mellcsontokból és szárnyvégekből leves csigatésztával, hagymás-fűszeres tepsis krumpli rajta sült fűszeres csirke alsócombokkal.




Szerda: gulyásleves (marhapörkölt maradékból), csirkés rizottó (rizottó rizzsel, alaplével főzve, bár nincs benne vaj, bor és sajt ahogy az olaszok készítik, de nekünk így jobban bejön)



Csütörtök: csirkeleves tegnapelőttről, paradicsomos olaszos húsgombóckák spagettivel



Péntek: passzírozott zöldséges lencse krémleves kolbász karikákkal, baracklekváros és vaníliakrémes fánk




Szombat: zöldborsó leves nokedlivel, brassói csirke felsőcomb filéből




Vasárnap: csirkeleves farrészekből és szárnyközepekből cérnametélttel, utóbbiakat gyorsan kirántottam, mert mindenki imádja. Készült még májas és tojásos töltelékű egész csirkecomb és sörben párolt sertéscsülök, a köret mindenhez törtkrumpli  volt, ill. savanyúság. 

Meglátogattuk Párom Édesanyját, Aranka Mamát, hogy névnapja alkalmából személyesen is megköszöntsük. Az ebédet is vittük, hogy Mamának ne kelljen fáradnia. Mielött elutaztunk, Apukámnak is beadtuk az ebédet, amit ma Öcsém tálalt Neki. Nagyon jól éreztük magunkat, jól elbeszélgettünk, szuper volt. Mamának is ízlett az ebéd, de hiába mondtuk, hogy ne készüljön, sütivel csak készült! Drága Páromról is beszélgettünk, ahogy mindig, 10 nap múlva 8 éve lesz, hogy nélkülözni kényszerülünk 🙁. 

Nem mindenről készült kép, csak amit én ettem. Leves, csülök csalamádéval és májas töltelékű csirkecomb krumplival és uborkával. Tojásos töltelékűt azok kedvére csináltam, akik nem szeretik a májat, de én imádom a májas tölteléket.



A töltelék kissé kibújt a csirke bőre alól, de így is isteni volt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése