2015. május 5., kedd

Főtt-sült harcsa "vagdalt"

Amikor a harcsa fejéből és csontjaiból megfőtt az alaplé, a húst leszedtem a csontról  teljesen kiszálkáztuk és az összes levet kipréseltem a húsból. Egy tál szálkamentes, ízes halászlében főtt halhúspépet tudtam eltenni. A ne dobjunk ki semmit elve alapján ebből készült a mai "vagdalt".
Hozzávalók:
48 dkg halhúspép, szárazon 10 dkg (áztatás és kinyomkodás után 18 dkg) szikkadt kenyér, 1 db nyers tojás, 3/4 csapott fehér kanál ételízesítő, frissen őrölt bors, chilipor, fokhagyma granulátum és szárított petrezselyemzöld ízlés szerint, olaj a sütéshez.
Az alapanyagokat egységes masszává gyúrtam, 12 pogácsát formáztam belőle és forró olajban, de a hőt mérsékelve (10/12) lassan átsütöttem a vagdaltakat, majd alaposan lecsepegtetve tálaltam a megmaradt de alaposan felforralt cérnametéltes harcsahalászlé után (a hűtőből kivéve kocsonyás volt).
A harcsa vagdaltam kívül isteni ropogós, belül viszont finom lágy lett. Nekem nagyon ízlett, de Legkisebbikem nem volt túlságosan elragadtatva tőle. Mondjuk ő a halakért se rajong túl nagyon.  A múltkor, mikor egyszerre készült a harcsa alaplé meg a gévagomba megkérdezte tőlem, hogy ennyire utálom, hogy csupa olyat főzök amit utál?? Ezen persze jót nevettünk, és mindenki más is, akinek eddig elmeséltük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése