Nekem a retek a tavasz zöldsége az újhagymával együtt. Ha szépet
találok, általában minden héten veszek belőle legalább 1-2 csomaggal. Ma
olyan meleg volt, mint egy júliusi napon, nem is kívántunk szinte
semmit enni. Amikor megéheztem ezt a reteksalátát dobtam össze (több
zöldséget kellene ennünk!!). De csak az én adagomra tettem a jó krémes,
érett gorgonzolából, mert Legkisebbikem még a "szagát" se bírja, amikor
kicsi volt, az ilyen penészes sajtokat csak büdös sajtnak hívta.
Érdekes, mert úgy emlékszem a többiek meg ugyanúgy szeretik mint én.
Hozzávalók:
2 csomag hónapos retek, 3 szál újhagyma, 1 evőkanál majonéz, 2
evőkanál 20 %-os tejföl, fél citrom leve, pici só, gorgoznola picante
sajt ízlés szerint.
A megtisztított, megmosott retket az újhagymával együtt felszeleteltem
és egy keverőtálba tettem. Ráraktam a majonézt meg a tejfölt,
rácsavartam egy fél citrom levét és egy-két csipet sóval ízesítettem.
Ahogy a citromlé hozzáért, az egész saláta rózsaszínben kezdett
pompázni. Jól elkevertem, egy adagot a tányéromra szedtem és nagyjából
egyenletesen elosztottam rajta a gorgonzola kockákat. A hűs ropogós
salátát istenien egészítette ki a gorgonzola krémessége.
Persze ha valaki nem szereti az ilyen sajtot, bármilyen sajttal helyettesítheti ízlése szerint.
Persze ha valaki nem szereti az ilyen sajtot, bármilyen sajttal helyettesítheti ízlése szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése