A hosszú hétvége utolsó napján, hétfőn "kicsit" elméreteztem a rántott
hús köreteként szolgáló krumplipürét. Azért is nem fogyott túl sok
belőle, mert mindenki inkább salátával ette a rántott húst.
Ma elhatároztam, hogy megmentem a rengeteg krumplipürét. Kétféle étel készült belőle, krumplis sajtos sós muffin és baconös krumplis tészta.
A krumplis-sajtos muffin hozzávalói:
- 25 dkg krumplipüré, 2 db tojás, 10 dkg margarin
- 15 dkg finom liszt , fél csomag sütőpor, fél fehér kanál só,
- 12 dkg tejföl, 6 dkg durvára reszelt sajt
- + kevés durvára reszelt sajt a tetejére.
A krumplipürét tojást és margarint botmixerrel alaposan eldolgoztam.
A lisztet összekevertem sütőporral, majd az összemixelt krumplipüréhez
adtam, a sóval együtt. Kellett még bele 12 dkg tejföl, hogy megfelelő
állagú legyen a tészta, utána már csak a sajtot kevertem bele és
papírkapszlival bélelt muffin formába adagoltam a tésztát. Pont tele
lett vele a 12-es forma. A muffinokat megszórtam durvára reszelt sajttal
és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, szép pirosra sütöttem.
Olyan gyors ez a sütő, kicsit majdnem túlsültek a muffinjaim, de nagyon
finomak lettek.
A baconös krumplis tészta majdnem ugyanúgy készült mint
egyszerűbb változata, azzal a különbséggel, hogy most először egy csomag
(20 dkg) szeletelt bacont olvasztottam ki csíkokra vágva pici olajon
- mert elég kevés zsiradék sült ki belőle. Ezen dinszteltem meg egy fej
felaprított hagymát, majd belekevertem a kb. 40-50 dkg krumplipürét,
megszórtam kevés őrölt borssal és jól összesütöttem. Közben Zepter
módszerrel megfőztem 20 dkg fodros metélt tésztát, ezt is a
baconös-hagymás krumplihoz kevertem, és máris tálalhattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése