Filézett harcsa halászlé - Legnagyobbikom mellé szegődött a
horgász-szerencse a hónap végén, fogott egy harcsát, annak megkaptunk a
felét a gévagomba mellett. A csontokból alaplevet készítettem,
átpasszíroztam majd belefőztem piros arannyal befűszerezett harcsafilét.
Nem volt túl sűrű a leve, de ízre nagyon finom volt. Ami megmaradt
eltettem másnapra és kevés cérnácska tésztával gazdagítottam.
Gyros csirkemellből, olaszos fűszerezésű sültcsirke, tepsis krumpli és tzatziki
A gyros húst úgy fűszereztem mint máskor, majd rövid állás után kevés forró olajon hirtelen megsütöttem.
A sültcsirkéhez és a tepsis krumplihoz így készült a fűszerkeverék:
3-3 fehér kanál só és ételízesítő, fél-fél kávéskanál őrölt bors és
csilipor, 1-1 kávés kanál nagyon finom porrá őrölt bio bazsalikom és
oregano, kevés szárított oregano, a krumplira kevés olaj.
A befűszerezett húst a tepsin még megszórtam egy kevés szárított
oreganoval, csakúgy mint a krumplit. A krumplira olajat is
löttyintettem, úgy kevertem el, hogy finom szaftos legyen.
A légkeveréses sütőben külön tepsiben, de egyszerre készült el a hús és a köret.
A légkeveréses sütőben külön tepsiben, de egyszerre készült el a hús és a köret.
A tzatzikihez Legkisebbikem lereszelt 5 kisebb kígyóuborkát, majd
öntetet készítettünk hozzá sűrű tejfölből, majonézből, citromléből,
sóból, fokhagyma granulátumból őrölt borsból és pici csiliporból.
Baconbe tekert csibemáj. Most nem vettem ketté a májakat, csak
megtisztítottam, megszórtam sóval és frissen őrölt borssal, majd
szalonnába tekerve 15 perc alatt megsütöttem a mikróban crisp-grill
fokozaton. Kenyérrel, fokhagymás uborkával isteni volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése