2015. május 5., kedd

Szalonnás-tejfölös tészta



Egy újabb maradék eltüntetős egyszerű ételötlet, Legkisebbikem inkább ilyet evett a harcsa vagdalt helyett. A gévagomba mártás mellé főzött pennéből maradt ki egy jó adag, ahhoz készítettem ezt a szalonnás-tejfölös mártást.
Hozzávalók:
2 szelet kb. 22 cm hosszú, 1cm széles erdélyi szalonna egész vékony szeletkékre vágva, 3 szelet füstölt-főtt bacon kb. ugyanolyan darabokra vágva, mint az erdélyi szalonna, 1 nagy pohár (450 gr) 20 %-os tejföl, kb. 1 dl 30 %-os tejszín, 1-2 csipet só, maradék tészta, sajt a tetejére

A vékony kis darabokra vágott szalonnát kiolvasztottam, amikor már szép színt kapott, ráöntöttem a tejfölt, tejszínt, csipet sóval ízesítettem és kiforraltam. A felmelegített tésztát belekevertem.
Tányérra szedve reszelt sajttal szórta meg Legkisebbikem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése