2016. december 4., vasárnap

Zserbó muffin


Tényleg az. Az eddigi legjobb zserbó muffin próbálkozásom. A legcsodásabb zserbó íz, sokkal egyszerűbben. Érdemes kipróbálni! 
Hozzávalók: 
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg baracklekvár
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg finom liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 24 db étcsokipasztilla
A töltelékhez 10 dkg darált diót összekevertem 10 dkg baracklekvárral, jó sűrű massza lett.
 
A margarint kikevertem a cukrokkal, hozzáadtam a tojást, tovább kevertem. Beleöntöttem a lisztet, sütőport, a maradék darált diót, baracklekvárt és a tejjel sima masszává kevertem. 
A muffinmasszából 1-1 fagyis kanállal adagoltam a kiolajozott 12 mélyedéses muffinformába (elfogyott a kapszlim), majd a  lekváros diót osztottam el egyenletesen kiskanállal a tészta tetején. 

Végül a maradék tésztával befedtem a lekváros diót (kb. fél fagyiskanál massza jutott minden mélyedésbe.)

A sütőt még az előkészületek elején bekapcsoltam melegedni, 175 fokra és légkeverésre. 
A muffinokat 20 percig sütöttem, majd minden muffin tetejére 2 étcsokipasztillát tettem és pár percre visszatettem a formát a kikapcsolt sütőbe. Amikor a pasztillák megolvadtak, késsel elsimítottam rajtuk a csokit. 
Kihűlés után kóstoltuk, és megállapítottuk, hogy ez tényeg ZSERBÓ!  😃
Egyetlen probléma az volt, hogy az olajozás ellenére is nehéz volt kiszedni a formából, mert a lekváros dió leszállt a tészta aljára. érdemes ezért  papírkapszlival sütni, úgy könnyebb kiszedni. 
a fantasztikus diótöltelék 😃

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése