2017. január 8., vasárnap

2017. 1. heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:

Burgonyás sárgarépafőzelék - nekem (a fiataloknak eredetileg burgonyafőzelék lett volna sült virslivel, de leszavazták, ezért a már megtisztított 1 db burgonyát beaprítottam a hatalmas sárgarépa mellé a főzelékbe, a készítés módja másban nem változott, és isteni volt, -  csak úgy magában)


Sonkás-sajtos és kolbászos-sajtos melegszendvics a fiataloknak - mire fényképezésre került a sor, már csak ez a 4 db árválkodott a rácson


Kedd:
Galambleves 
(2 fiókgalambból, zöldségekkel, - gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 15 perc, közben másik edényben 8 dkg 8 tojásos cérnametélt főtt 6 dl kissé megsózott vízben, majd a pöcök visszaesése után rászűrtem a levest.)
Krumplis-sajtos-sonkás muffin
(34 dkg szilveszterről maradt törtkrumpliból, 15 dkg margarinnal, 2 tojással, 15 dkg tejföllel, 1 cs. sütőporral, 20 dkg finom liszttel, 15 dkg tejjel, 1 púpos fehér műanyag kanál sóval, 5 dkg felaprított sonkával, 10 + 7 dkg reszelt sajttal - 10 bele, 7 a tetejére -, 25 percig sült 175 fokon és légkeverésen. Ebből a mennyiségből 20 db isteni sós muffin lett.)

Szerda:
Előző napról maradt galambleves
Rizseshús gyorsfőző fedővel csirkeszárnyból, Mester parboiled rizsből,  szokásos jelzések után 7-10 perc alatt.


Csütörtök:
Késői laskagombaleves zöldségekkel, tejfölösen,


brassói ízesítésű sültkrumpli kapros-fokhagymás-csemegeuborkás majonézzel


rántott trappista sajt zepteres sültkrumplival


Almás muffin kávéval



Péntek:
Tegnapi laskagombaleves,
Csirkepörkölt tésztával


Csokis-mazsolás muffin, mint a régi csokis muffin, 5 dkg mazsolával és 2 evőkanál rumaromával




Szombat:
Csontleves cérnametélttel (a szilveszteri-újévi karaj csontjából, zöldségekkel, gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 30 perc elzárt tűzhelyen. Kb. 10 dkg 8 tojásos cérnametélt külön főzve 6 dl enyhén sós vízben, majd a leves rászűrve.) 


Stefánia vagdalt tepsis krumplival
(58 dkg darált húsból, [a massza súlya 1 kg 15 dkg volt] 7 tojást használtam fel a töltéshez, a régebben leírt módon, majd 1 órán át sütöttem 175 fokos sütőben, lefedés nélkül)



Vasárnap:
Előző napról csontleves,
Fűszeres tarjaszeletek törtkrumplival, ketchuppal, céklával, vagy csalamádéval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése