2017. január 29., vasárnap

Brownie a "csokicsoda"


Életem első brownie-ját sütöttem meg ma. Régebben valahogy nem vonzottak a túl csokis dolgok,  - de ez mostanában megdőlni látszik. A fiatalok nagyon szeretnek mindent, ami csokis, így a napokban átnéztem pár brownie receptet a neten és rá kellett döbbennem, hogy nem is olyan nagy ördöngősség az elkészítése, mint eddig gondoltam. Ahogy említettem, több receptet is áttanulmányoztam, és mindegyikből kivettem ami tetszett, míg összeállt a saját receptem. Olyan finom lett az így készült süti, hogy szó szerint betegre ettem magam belőle. Mert bármennyire is isteni, úgy tűnik a gyomrom továbbra is tiltakozik a nagyon csokis, édes dolgok ellen. 
Hozzávalók: 
20 dkg étcsoki (45 %-os, olcsóbb fajta, Lidl-s), 20 dkg vaj, 4 db M-es tojás, 25 dkg finomabb szemű kristálycukor, 1-1 evőkanál vanília és rum aroma, 1 alaposan lemosott narancs reszelt sárga héja, 12 dkg finom liszt, 3 dkg holland kakaópor, 1 csipet só elvileg még kellett volna bele, de azt kifelejtettem.  A tepsi kikenéséhez margarin és pici finom liszt.
Az apróra tördelt csokoládét és a felkockázott vajat gőz fölött felolvasztottam, majd hagytam egész langyosra hűlni. Közben kissé kikevertem 4 egészt tojást cukorral, az aromákkal, belereszeltem a narancs héját, hozzáadtam a lisztet és kakaóport, majd az olvasztott csokit is hozzákevertem, a masszát margarinnal kikent, lisztezett kis Zepter tepsibe öntöttem és elegyengettem. 
A sütőt az előkészületek kezdetén 175 fokra és légkeverésre állítva előmelegítettem, a sütit 20 percig sütöttem így, majd kivettem és hűlni hagytam. Nagyon nehezen vártam ki, hogy darabolhatóra hűljön és megkóstolhassuk. Ízében isteni csokis, és leginkább a sportszeletre hasonlított, szinte abbahagyhatatlan volt, ez lett az én vesztem. Biztos máskor is megsütöm ezt a finomságot, de igyekszem, hogy ne esek abba a hibába, mint ma. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése