2014. március 27., csütörtök

Serpenyős zöldség üvegtésztával


A mai ebéd második fogása volt ez a kínai ízvilágú zöldségkeverék, és hogy még keletiesebb legyen üvegtésztával tálaltam. Nekem nagyon bejött, a család többi tagja ódzkodik a különleges tésztától. 
Hozzávalók: 1 csomag mirelit zöldségkeverék (750 gr), fél piros kápia paprika, 1 csomag (100 gr) üvegtészta, forró víz, só, fokhagyma granulátum, chili por, szárított petrezselyemzöld.

A zöldségkeveréken valamilyen fűszerek is voltak, azt csak úgy minden nélkül serpenyőbe öntöttem, hozzákevertem a vékony csíkokra vágott piros kápia paprikát, hogy színesebb legyen kicsit, majd nagy fokozaton melegíteni kezdtem, aztán takarékon, fedő alatt pároltam kb. 15-20 percig. Közben megkóstoltam, de nekem elég íztelennek tűnt, ezért szórtam rá a kedvenc fűszereimből: fokhagyma granulátumból és chili porból  egy keveset - persze ezt mindenki ízlés szerint adagolhatja, vagy teljesen el is hagyhatja :)

Közben tálba tettem az üvegtésztát, csapott kávéskanálnyi sót szórtam rá, kávéskanálnyi szárított petrezselyemzöldet és fokhagyma granulátumot, és felöntöttem annyi forrásban lévő vízzel, ami ellepte. Néhány másodperc után már szétváltak a szálak, alaposabban el tudtam keverni. 


 Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzákevertem az üvegtésztát és némi áztató levet, 1-2 perc alatt összesütöttem kicsit és  tálalhattam. 

2 megjegyzés:

  1. Ilyen üvegtésztát még nem kóstoltam, de biztos hogy nekem nem okozna gondot ezt így ahogy van eltüntetni! Imádom a zöldséges tésztákat! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Éva :) nekem nagyon ízlett, biztos máskor is készítek még!

    VálaszTörlés