2014. március 16., vasárnap

Kétféle vasárnapi ebéd


Legkisebbikem tegnap olyan vágyódva beszélt a "régi" vasárnapi ebédekről, a finom húslevesről csigatésztával, hogy megígértem Neki, ma azt is főzök. Ennek persze Apa is nagyon örült. Második fogásnak rántott hús készült zöldséges rizzsel és salátával - hogy legalább legyen valami ami az én testkontrollos ebédemben is ehető, és ne kelljen mindenből két félét főzni. 
A levest 4 db kétízületes tyúk szárnyból és 4 db fél tyúk farrészből főztem, amit még karácsony előtt tettem el a mélyhűtőbe, csakúgy mint egy darab karajt, amit ma 12 vékony szeletre szelve vágtam, abból lett a rántott hús.
A levest Zepter gyorsfőző fedővel főztem bezöldségelve (2 db sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 3/4 zellergumó, 1 kis hegyes-erős paprika, 1 hagyma, pár szál zellerzöld,) 2,2 liter víz, só, ételízesítő és bors hozzáadásával, szokásos jelzések után 30 percig, és hagytam, hogy a pöcök a végén magától essen vissza. Levesbetétként 8 tojásos csigatésztát főztem 6,5 dkg-ot, 0,5 liter enyhén sózott vízben.
Nekem gombakrém leves készült, amit a szétválasztó étrendi blogon írok le részletesen.

 Az én második fogásom párolt gomba volt a zöldséges rizshez.


A rántott hús teljesen hagyományosan készült, a gomba, zöldséges rizs és a saláta leírása szintén a másik blogon található

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése