2014. március 22., szombat

Zöldséges-gombás-tésztás egytál


Ma délhez közeledve olyan éhesek voltunk, mint a farkas. A vásárlásból hazaérve gyorsan főni tettem egy jó kis zöldséglevest, mert most arra éheztünk rá Apával. Aztán ahogy odatettem, még jobban eluralkodott rajtam az éhség, úgyhogy eldöntöttem, nem csinálok második fogást, hanem a levesbe  olyan tésztát főzök, ami második fogássá is teszi. Találtam egy fél csomag (25 dkg) Parioli "kagyló" tésztát, így azt főztem a levesbe. A legvégén 2 csokor apróra vagdalt  petrezselyem zöldet is raktam hozzá és a tányéromon további petrezselyemlevélkékkel díszítettem. A tésztában, mint valami mini "tökhéjhintóban" úgy ültek a zöldségek, ami külön tetszett. 
Nem ettem mást, így a szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idő. 
Hozzávalók: 60 dkg mirelit tavaszi zöldségkeverék (sárgarépa kocka, kukorica, zöldbab, zöldborsó), 5 db friss csiperke gomba, pici olaj, só, ételízesítő, chilipor, 1,7 liter forró víz,  25 dkg parioli "conchiglie" tészta, 2 nagy csokor friss petrezselyemzöld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése