2014. március 25., kedd

Padlizsános-gombás penne

Az ebéd második fogása is szénhidrátos-zöldséges lett.
Hozzávalók: 1 fej hagyma felaprítva, kevés olaj, 1 tisztított, felkockázott padlizsán, 6 gombafej tisztítva, nagy cikkekre vágva, só,  ételízesítő, őrölt bors, chilipor, ízlés szerint, 1 evőkanál búzacsírás rétesliszt, kb. fél liter forró víz, 3 csipet Lild-s Pizza fűszerkeverék, szárított petrezselyemzöld, 50 dkg durum penne, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, olaj,
Az összevágott hagymát, majd a padlizsánt is megdinszteltem egy kevés olajon a cikkekre vágott gomba, só, ételízesítő, bors és pici cshilipor hozzáadásával. Amikor már színesedni kezdett, leszórtam egy evőkanál búzacsírás rétes liszttel, azt is lepirítottam kicsit, majd felöntöttem kb. fél liter forró vízzel és addig főztem a mártást, míg a padlizsán és a gomba is megpuhult. Közben megszórtam egy jó adag szárított petrezselyemzölddel és 3 csipet pizza fűszerkeverékkel. Amikor elkészült a mártás beleforgattam a közben megfőzött (forrás után 8 perc alatt) durum penne tésztát.
3 óra az ebéd után a várakozási idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése