2014. március 11., kedd

Sültcsirke párolt kunsági zöldségkeverékkel, tejfölös tejszínes gombamártással - szénhidrát nélkül



Sültcsirke párolt kunsági zöldségkeverékkel, tejszínes-tejfölös gombamártással

A farrészes csirkecombokat 
három részre vágtam, megsóztam és megborsoztam, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben légkeverésen, lefedés nélkül kb. 1 órán át sütöttem. Akkor felvettem a hőt 275 fokra és megpirítottam a húsok bőrét.
A kunsági zöldségkeveréket 
1-2 evőkanál olajon só, ételízesítő, őrölt bors és pici víz hozzáadásával fedő alatt megpároltam.
A gombamártáshoz 
felaprítottam egy fej megtisztított hagymát, és kb. 30 dkg csiperkét. Kevés olajon addig dinszteltem sóval, ételízesítővel, borssal, míg a levét elfőtte, utána 1-1,5 dl víz hozzáadásával tovább főztem. Amikor ez a lé is elpárolgott alóla, felöntöttem kb. 1 dl tejszínnel, belekevertem 2 evőkanál 20 %-os tejfölt és pár percig forraltam. Ahogy hűlt, úgy sűrűsödött. 
Margarinos tejfölös törtkrumpli is készült, mert Középsőm nem testkontrollozik, igényli a hagyományos kosztot. 
Foci után Apa és Legkisebbikem is ehet krumplit, a reggeli gyümölcsig lesz ideje a pocakjuknak feldolgozni. 
Krumpli nélkül 4 óra a várakozási idő.
Krumplival 8 órás - vegyes. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése