2014. március 22., szombat

Zöldpaprikás-gombás tojáslepény

Vacsorára készítettem magamnak ezt a finomságot.
Hozzávalók 1 személyre: kevés olaj, fél fej hagyma felaprítva, 5 kis lecsópaprika nagy darabokra vágva, 4 db gomba megtisztítva felszeletelve, 3 tojás, só.
A hagymát, zöldpaprikát és gombát egy csipet sóval sütöttem jó pár percig, amíg már színesedni kezdett, akkor ráöntöttem a kevés sóval nagyon habosra turmixolt tojást. Vártam míg megszilárdult, aztán elfelezés után óvatosan megfordítottam és pirulásig sütöttem, majd tányérra csúsztattam. Kenyér nélkül ettem, így a várakozási idő 3 óra utána. 
A többiek hagymás-paprikás-sonkás rántottát kaptak, és ettek hozzá kenyeret is, úgy már nem testkontrollos, 8 óra utána a várakozási idő.
Ebben ezek voltak: kevés olaj, fél fej hagyma felaprítva, 3-4 kis lecsópaprika, 1 vékony piros húsú paprika fele, 1 hegyes erős paprika fele, kb. 10 dkg leheletvékony pulykasonka - minden vékonyra szeletelve - 12 tojás kevés sóval elhabarva. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése