2020. május 8., péntek

Finom főzelék



Nem tudom mi van velem az utóbbi időben, de egyre gyakrabban vágyakozom főzelék után.  Zöldbabfőzelékkel kezdődött, aztán jött a sárgarépa főzelék, most meg a finom főzelék. Annál is érdekesebb, mert finom főzeléket még soha nem főztem, a család nem szerette. Most meg erre éheztem rá.  Először csak zöldborsó főzelékben gondolkodtam, aztán csak változtattam. Mostanában nem kaptunk olyan mirelit vegyes zöldséget, amiben répa meg borsó van (csak olyat, amiben kukorica is van - Tavaszi zöldségkeverék - , ill. csak "zsenge" borsót), ezért egy közepes répa is került a mirelit zsenge borsó mellé a főzelékbe. 

Hozzávalók:
Pici olaj, 1 evőkanál margarin,  1 szál felkockázott sárgarépa, 1 csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, 30 dkg mirelit zsenge borsó, 2 evőkanál rétes liszt, 2,5 dl forró tej, annyi forró víz, amivel a sűrűséget be tudtam állítani, még 1-2 csipet só, pici őrölt bors, kevés petrezselyem és zeller zöld apróra vágva. 

Először a sárgarépakockákat pároltam félpuhulásig ételízesítővel megszórva, fedő alatt, majd ráraktam a mirelit borsót. Azt is pároltam jó 10 percig, majd leszórtam liszttel, felöntöttem forró tejjel, meg forró vízzel, amíg a borsó és a répa is megpuhult, a vizet apránként adagolva, a megfelelő sűrűség eléréséig. Kellett még bele 2 csipet só, és a végén még kevés petrezselyem és zeller zöldjével is megszórtam. Sült csirkeszárny középpel tálaltam, és mondhatom olyan jót ettem belőle, hogy csak na. 
Persze a családban rajtam kívül csak Menyem evett belőle, a többieknek krumplipüré készült a sült csirkeszárny közepek mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése