2020. május 10., vasárnap

Cérnametélt húslevesbe



Régóta terveztem, hogy cérnametéltet készítsek. Ma olyan ebédet főztem (húsleves csirke farrészekből és felsőcomb csontokból, kacsacombrészek sütve alatta sült krumplival), hogy az ételek bekészítése után volt időm tésztát gyúrni. 

Kimértem 20 dkg finom lisztet, beleütöttem  2 db M-es  tojást és elkezdtem összegyúrni. Jó kemény, sima tészta lett belőle, de nem vette föl az összes lisztet a tojás, kb. 2 dkg liszt kimaradt, akárhogy gyúrtam is, nem vett fel többet. Tállal letakarva pihentettem 10-15 percig, aztán lisztezett asztallapon kinyújtottam, majd vékony csíkokra vágtam a tésztát, a hosszú csíkokat középen kettévágtam, egymásra fektettem és a lehető legvékonyabbra vágtam. Felét befőztem a húslevesbe, másik felét tiszta konyharuhára terítettem száradni. Utóbbiról készült a kép.  



A levesbe főzött tészta pedig varázsütésre elkezdett nőni, széltére és hosszára is, meg is lepődtem, hogy mekkorák lettek. Legközelebb nem vágom 3 cm-nél hosszabbra, mert így olyan lett a végén a leves, mintha spagettit főztem volna bele :). Persze isteni finom volt így is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése