2023. szeptember 24., vasárnap

Heti menü 06.26-ól 07.02-ig

Hétfő: krumplis tarhonya kolbásszal


Kedd: tejfölös krumplileves,  palacsinta 10 db kakaós, a többit üresen hagytam, hogy mindenki azt, és annyit tegyen bele amit és amennyit akar. Volt meggylekvár, baracklekvár, de a gyerekek szeretik a meggylekváros-kakaósat is. 


Szerda: zöldségleves kifligombóccal (most volt itthon egy szikkadt kifli, azt vágtam apró kockákra és pirítottam meg a galuska tésztába). Isteni volt!!


Fűszeres párolt-sült sertéslapocka  hagymás krumplival


Csütörtök: karfiolleves eperszalag tésztával



Húsos-rizses rakott karfiol



Péntek: marhahúsleves lábszár szeletekből (65 dkg-ból) sok zöldséggel és eperszalag tésztával (10 vékony szeletből, amiből hármat felkockázva visszaraktam a levesbe


Vadas,  a fennmaradt hét vékony  szelet marhahúsból, a  levesben főtt zöldségekkel, mustárral  (ill. helyette a flakonból kiömlő ecettel), babérral, tejföllel Ebből csak én ettem 


a többiek marhapörköltet ettek szarvacska tésztával, vagy főtt krumplival (erről elfelejtettem fotót készíteni, annyira belefeledkeztem a saját régen vágyott vadasomba).

Le kell írnom hogy jártam főzés közben, mert így még soha. A tűzhelyen egymás mellett forrt a tészta főzővize és a húsleves. Szerencsére a zöldségeket már kiszedtem  a levesből,  csak a felkockázott, visszarakott húsok voltak benne. Fogtam a tésztás zacskó sarkát, hogy felvágjam a zacskót, amikor a sarka hirtelen leszakadt, majdnem kiszóródott a tészta. Ijedtemben az egész tésztát belezúdítottam a levesbe és csak akkor eszméltem, hogy rossz helyen van a tészta. Azért csak kicsit estem kétségbe, egy szűrőlapáttal gyorsan átpakoltam a tésztát a jó edénybe, a végén már csak néhány husi darabot kellett belőle kihalászni 😀.

Szombat: zöldborsóleves cérnametélttel


Csirkebrassói felsőcomb filéből (a csontokat is beleraktam a felaprított húsok közé, csak tálalás előtt kiszedtem, de megettük arról is a husit 😀)



Ma, július 1-én  van a 45. házassági évfordulónk drága Párommal. Tudom, hogy még mindig figyel és vigyáz rám-ránk. Minden szülinapom környékén kinyílik egy orchidea, ami most is szirmot bontott a szülinapomra és  teljes pompájában virít a házassági évfordulónkon. A gyerekeknek mindig mondom, hogy Apuci küldi nekem, ahogy régen is minden alkalomra kaptam virágot.


De van más is, ami szerintem a jelenlétére utal. Naponta többször, ha ránézek az órára, rendszeresen ugyanaz a szám van az óra és perc, sőt néha a másodperc helyén is. Pl. 08:08, 11:11, 14:14, 17:17:17. Ilyenkor arra gondolok, hogy itt van velünk. És ez mindig nagy örömmel tölt el. Szeretem. És nagyon hiányzik. ❤️🌹❤️🌹❤️🌹❤️


Vasárnap: gulyásleves zabkocka tésztával (marhapörkölt maradékának felhasználásával)



Rántott csirkemell sültkrumplival és francia salátával (a kis kerek lapocskák bodagok - panírozás után kimaradt lisztes tojás, pici zsemlemorzsával, sóval összekeverve, csak most kanállal raktam az olajba, nem beleöntöttem)



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése