2023. szeptember 24., vasárnap

Heti menü 06.12-től 06.18-ig

 Hétfő: nagy tepsi csirketepertőt sütöttem ebédre Legkisebbikem kérésére.  "Melléktermékként" lett egy csomó csirkezsír is, főzéshez, vagy zsíroskenyérre.


Ez egy hatalmas pecsenyés tál csirketepertő


Csirkezsír az ebéd után megmaradt tepertővel a háttérben

Tegnapról maradt annyi kacsaszárny leves, ami Apukámnak és nekem pont elég volt. A többiek nem is akartak levest enni, a tepertőre fenték a fogukat. Még Bogi is imádja 😀.

Kedd: zöld zöldségkrémleves (nem volt itthon petrezselyemgyökér, csak egy hatalmas csokor petrezselyemzöld meg zöldhagyma zöldje - hagyma helyett, (ezeket nagyon apróra vágtam) volt még mellettük néhány karfiolrózsa, meg újkrumpli, ételízesítő, só, fokhagyma granulátum, amikor a zöldségek megpuhultak leturmixoltam és kevés keményítős habarással még sűrítettem kiflikockákat pirítottam hozzá. Finom volt, Apukámnak is ízlett.


Darált húsos pörkölt tésztával


Szerda: húsgombóc leves pántlika tésztával


Fűszeres tepsis újkrumpli vele sült csirkecombbal (ez Bogikám tányérja volt)


Csütörtök: csak egy egyszerű cukkinis-sonkás-paradicsomos tészta készült, többre nem volt időm. Aki nem kért ehetett hideget, vagy sajtos tésztát. 


Péntek: Zöldségleves pántlika tésztával


Sült kacsaszárnyak sült újkrumplival (12 szárny volt, ötöt hamarabb kivettem, mert Apukám és én kevésbé szárazon szeretjük, a többi tovább sült, hogy ropogós legyen. Ma csak négyen ebédeltünk, a többiek dolgoznak. 


a kevésbé sült szárnyak

és a pirultabbak... a kép nem adja vissza milyen szép barnák voltak

Szombat: 10 bőr nélküli csirke felsőcomb csontjából leves cérnametélttel (a csontokat kiszedtem, mielőtt a tésztát belefőztem a levesbe)


A combok feldarabolt húsából csirke brassói készült sült újkrumplival



Vasárnap: 3 csirkemell csontjából és 6 szárnyvégből főzött leves csigatésztával


Rántott csirkemellfilé



Rántott süllőfilé

 
Rántott süllőfilé és csirkemellfilé petrezselymes újkrumplival és uborka salátával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése